SITE_CODE
Rabatkode - Tilbud, Rabatter & RabatKoder

Salg er veldig populært i utlandet, men sparer vi fremdeles penger når vi importerer dem?

For en prisbevisst kunde, er en av de beste tingene med internett at man kan spare penger på utenlandske butikker. Men gjør man egentlig det?
Hva med skatt, toll og lignende? Sparer du allikevel penger?

Skatt, toll og merverdiavgift

Du slipper å betale merverdiavgift hvis varesendingen har en verdi på 350 kr inkludert frakt og forsikring. Dette gjelder alle varer med unntak av alkohol og tobakk. Om sendingen er mer enn 350 kr, må du betale en merverdiavgift (moms,MVA) på 25 %, og 15% på mat og alkoholfri drikke. Du må betale MVA selv om varen er tollfri.
Hva med tollsatsen? I de fleste tilfeller er det bare toll på klær og matvarer, og ikke på noe annet. Tollsatsen kan variere både i forhold til type produkt og hvor varen er laget. De som frakter varen (som oftest Posten) tar som regel en betaling for fortollingsjobben. Dette er ikke en gebyr til Tollvesenet, men en betaling fraktselskapet tar. Varen må alltid fortolles før den blir tatt i bruk, og som regel er varen fortollet når du mottar den. Men noen ganger får du varen før den er blitt fortollet. Står det på pakken at den må fortolles før den blir tatt i bruk, kan du ta kontakt med transportfirmaet du har brukt.
Ønsker du mer informasjon, kan du gå inn på www.toll.no

Frakt kostnader

En vanlig butikk må betale for lokalet, elektrisitet, lønnskostnader og så videre. En nettbutikk derimot, har færre kostnader. De har ofte en liten gruppe av ansatte som administrerer og pakker varer, i tillegg til et stort varehus. Dermed har mange større nettfirmaer råd til å tilby fri frakt, selv fra land så lang unna som Kina. Her er eksempler på butikker som vi hos tilbudskode.com vet gir deg gratis levering
Nettbutikkene kan også kjøpe varene i store mengder, som også gjør det billigere for dem. Mange nettbutikker er sjenerøse når det gjelder å tilby fri frakt.

Spesielle gjenstander

Til syvende og sist, kan vi være enige om at en største fordelene med å handle i nettbutikker, er at de kan tilby deg enormt mange forskjellige varer. I tillegg kan du finne klær eller gjenstander som du ikke kan kjøpe i Norge. Om du ønsker å spare ekstra, kan du handle på salg som BlackFriday eller andre vintersalg. Så husk å ikke bare se på prisen, se også på hva du faktisk får for pengene.

 

 

 


 

0 Svar på "Salg er veldig populært i utlandet, men sparer vi fremdeles penger når vi importerer dem?"

 

You must be logged in to post a comment.